Търсене

събота, 12 май 2012 г.

Китайската гимнастика

В Китай хората отдавна са оценили движенията на различните животни и по този причина ги използват в много спортове. Жените, които желаят да поддържат гъвкава и еластична и елегантна фигура, често правят 3 упражнения. С тях може да се забавлява и цялото семейство, тъй като са подходящи за хора на различна възраст..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Първо упражнение - МЕЧКА

  Облечете удобен спортен екип, а ако сте излезли на поляната - сложете и подходящи ръкавици.
Заемете поза на мечка, която ходи спокойно: опрете се на цели длани и на цели ходила, гърбът е равен, главата отпусната надолу. Сега ходете и не сгъвайте лактите...

В началото е добре да ходите с по-бавно темпо,а после можете да забързате. Ако искате, може да си направите състезание с някоя от по-младите  Мечки ; )



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ВТОРО Упражнение - ВРАБЧЕ 

   

 Застанете леко разкрачени, наведете се напред, сложете длани на колене и леко свийте коленете. Започнете да подскачате леко напред с двата крака едновременно. Подскачайте, докато се изморите и постепенно увеличавайте времето... хах, и при това става забавно състезание ;д








------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ТРЕТО упражнение -  ПАНДА



Седнете на земята (пода) и свийте краката в коленете и гърдите. Хванете свитите крака здраво с ръце и започнете да се накланяте назад. Когато сте максимално назад, рязко се върнете напред. В началото е възможно да се търкулнете назад ,  но постепенно ще се научите да контролирате тялото си. Струва си да опитате това полезно упражнение. 










Няма коментари: